torsdag den 2. august 2012

GRÆSKARSUPPE MED SPINAT/RICOTTA TORTELLINI

Efter sidste forsøg med græskar pizza synes jeg at det måtte prøves endnu en gang. En rigtig vinter-ret. Det er egentlig meget varmt hernede om dagen, hvis solen står på. Men så snart solen forsvinder bliver der hamrende koldt, og at husene ikke er isoleret hjælper ikke ligefrem på varmen. Derfor var suppe en ægte vinder til en kold aften under tæppet på sofaen. Det værste er at når der er så koldt går der ikke længe før ens brandvarme suppe bare er lunken - lidt øv ;-)! I suppen er der udover græskar lige 2 stks kartofler og kyllingebouillon. Suppen skal blendes og herefter koges op igen. Mens den koges op tilsættes spinat/ricotta tortellinierne (eller hvad man nu ønsker af fyld) til suppen og så koges de færdige samtidig med suppen - virkelig smart. Jeg elsker fyldte pastaer og har aldrig før prøvet det i suppe, men det er virkelig lækkert og det giver lidt ekstra krydder. Brødet er ikke det store, lidt færdig-købt i supermarkedet med lidt hvidløg og basilikum. Tiden flyver afsted hernede, 1 måned er der allerede gået og jeg har ingengang nået at være rigtig turist endnu. Skolen er godt i gang og i weekenden blev jeg Open Water Dive certificeret - jaaaa :) En syg oplevelse og meget grænseoverskridende, men i sidste ende fuldstændig fantastisk. Vi har allerede planer om Great Barrier Reef i vores springbreak!! I weekenden står den på en dagstur til Hunter valley med vinsmagning og besøg på vinmark.

Ingredienser (3-4 pers.)
750 g. græskar
2 kartofler
1 liter kyllingebouillon
375 g. Spinat/Ricotta tortellini
  1. Skær græskar og kartofler i firkanter og put det på en varm pande i 4-5 min. indtil det har fået lidt farve
  2. Tilsæt kyllingeboullionen og lad det hele koge op. Lad det stå i ca. 15 min indtil grøntsagerne er møre
  3. Sluk for varmen og blen det hele godt igennem til en ensartet tyk masse.
  4. Lad suppen koge op under medium varme. Tilsæt tortellinierne og lad det yderligere koge den tid tortellinierne skal have.
  5. Hæld suppen i skåle, pynt med lidt blandet salat. Serveres med lækkert brød




- Christine
Læs mere »

8 kommentarer:

  1. Svar
    1. Det lyder fornuftigt og det er bare så nemt ;)

      Slet
  2. God idé med tortelini! :) Det vil jeg komme i næste gang!

    SvarSlet
    Svar
    1. Ja og det gode er jo at man kan vælge det fyld man bedst kan lide eller det der passer bedst til ens suppe :)

      Slet
  3. Mmm det ser godt nok laekkert ud. Har allerede provet et par dyk paa Great Barrier Reef, og det var utroligt smukt, men jeg vile dog give dig et godt raad soerg for at komme saa lang ud som muligt da meget at det vi saa lanng ud som muligt da meget "langs" kysten desvaerre er odelangt af andre dykkere. Vi havde en 2 dags 1 nats dykker tur og det var fantastisk..

    Haaber du nyder det fantastiske kontinent som jeg brugt 11 maaneder paa at udforske og stadig savner.

    Astrid

    SvarSlet
    Svar
    1. Hej Astrid. Tusind tak for tippet :) Vi har hørt det med at komme langt ud fra andre også vores problem er bare at vi er rimelig tidspresset. Vi har ca. 9 dage og skal til Fraiser Island, Whitsundays og så Cairns tilsidst, hvor vi har en dagstur på revet med 3 dyk. Det er en dagstur med en båd med meget fokus på dykker og der står man kommer til at dykke to forskellige steder - så jeg håber den tager os lidt længere ud end normalt. Men når det kun er en dagstur er det nok ikke så sikkert.
      Du kan tro jeg nyder det, der er bare så meget der skal opleves og for lidt tid og penge når man samtidig studerer ;) Kom endelig med fif til ture/andet hvis du har!

      Mange hilsener Christine

      Slet

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...