onsdag den 11. april 2012

FYLDTE PEBERFRUGTER OG KYLLING


Påsken er forbi og aftensmaden stod på en ikke alt for avanceret ret. Hvor har det været dejligt med ferie, men altså hvor er det også gået hurtigt!! Der var lidt rester i fryseren, blandt andet en rødbede-masse, der tidligere er brugt til nogle rødbeder kager. Massen var blevet frosset ned, og til denne her omgang blev der tilsat hytteost, æg, salt og peber. Rødbede massen blev fordelt i halve peberfrugter og bagt i ovnen i ca. 25 min. De bages til massen er fast og svampet. Lækkert tilbehør, der kan bruges til hvad som helst og nok endda spises alene - hvis man har nok peberfrugter ;-) Kyllingen blev fyldt med en blanding af fetaost og krydder-smøreost, derefter svøbt i seranoskinke og stegt på panden. Det er nemt at gøre kyllingen lidt mere spændende ved at tilføje forskelligt fyld; brie, soltørrede tomater, svampe - ja alt hvad man har lyst til!

Ingredienser (til 2 pers.)
Ca. 300 g. kylling
50 g. feta
1 spsk. krydderost
3 skiver seranoskinke
2 Peberfrugter - gerne forskellige farver
1/2 rødløg
Rødbede-masse af ca. 2 rødbeder og 2 kartofler (se opskrift på link)
50 g. hytteost
1 ekstra æg (udover det der skal i rødbedemassen)
Frisk basilikum
Salt og peber

Skyl peberfrugterne og skær dem i halve, placer dem i et fad smurt med lidt olie, så de ikke sætter sig fast. Drys med det skårne rødløg i peber bådene.
I rødbede-massen røres æg, hytteost salt og peber, og fordeles i bådene. Hvis der er rigeligt kan det sagtens puttes i fadet omkring. Drys med frisk basilikum og bag dem i ovnen ved 200 grader (alm. ovn) i ca. 25 min.


Mens peberfrugterne bages kan kyllingen steges på panden. Start med at snit et hul i midten af kyllingen så dybt som muligt, så der kan komme masser af fyld rundt. Fordel smøreosten og fold seranoskinken omkring. Steg kyllingen på panden ved middelvarme til den er gennemstegt. Det her kyllingebryst var ret tykt og fik 10-15 min. på hver side og var slet ikke tørt.


Placer peber bådene på en tallerken sammen med den færdig stegte kylling og spis :-)


- Christine
Læs mere »

3 kommentarer:

  1. Kyllingen med ost og skinke lyder helt vildt lækker. Og jeg kan godt lide, at der ikke er tilbehør af ris, pasta eller kartofler (ret mange i hvert fald).

    Stivner rødbedemassen? Ligesom en æggekage?

    Hilsen Solvej, smagdigfrem.dk

    SvarSlet
    Svar
    1. Hej Solvej :)
      Rødbedemassen bliver stiv, men nok ikke helt så meget som en fast æggekage, mere som scramble eggs, eller bagt kartoffelmos.
      Dejlig blog du har - Vi følger dig nu!

      Kærlig Hilsen Laura & Christine

      Slet
    2. Tak, og i lige måde :)

      Bagt kartoffelmos, nu I siger det - heller ikke en dårlig kombi :)

      Hilsen Solvej, smagdigfrem.dk

      Slet

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...